Antalya ilimize bağlı olan Kaş il merkezine 188 km uzaklıktadır. İl merkezinin güneyinde yer alan ve merkeze göre ulaşımı daha zor olan Kaş, el değmemiş sahilleri, antik kentleri ve panoramik manzarasıyla fotoğraf tutkunları için ziyaretçilerin tekrar ziyaret etmek isteyeceği nadide turizm bölgelerinden biri. Özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Kaş’ta gezilecek yerler merak ediliyor. Peki, Kaş’ta gezilecek yerler nerelerdir? Kaş’ta Nereye Gidilir?
İşte Kaş’ta gezilecek yerler…
1. Antiphellos Antik Tiyatrosu
Geçmişten günümüze birçok kültürel zenginliğe ev sahipliği yapan bölge, Likya Yolu ile Karya Yolu’nun kesiştiği noktada olması nedeniyle tarihi ve kültürel değerini çok uzaklara taşımıştır. Tarihte Antiphellos olarak da anılan antik kent, ticaret limanı olarak da biliniyor. Büyük İskender’in Anadolu seferi ile kısa bir süre Makedonya krallığının egemenliğinde kalan bölge, daha sonra Romalıların ardından da Bizanslıların egemenliğine girmiştir. O dönemlerde Arapların saldırısına uğrayan kent, daha sonra Selçukluların egemenliğine girerek Andifli adını almıştır. Yıldırım Beyazıt döneminde Osmanlı egemenliğine girmiş ve günümüze kadar gelmiştir.
Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya
Çalışma Saatleri: 24 saat açık
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Fiyatlandırma: Ücretsiz
Gezgin Yorumları
‘Merhaba arkadaşlar Antiphellos antik kenti her antik kent gibi kendine has doğası ve görüntüsüyle muhteşem bir yer.
“Kaş çevresinde manzarasıyla fotoğraf çekebileceğiniz antik tiyatro dışında görebileceğiniz pek bir şey yok, giriş ücretsiz, her zaman açık”
2. Uzun Çarşı ve Kral Mezarı
Kaş uzun çarşısı, rengârenk kuyumcuları ve ziyafet satan dükkânlarıyla gezmenizi bekliyor. Arnavut kaldırımlı, tarihi cumbalı ahşap evlerle dolu bu sokağın sonunda sizi Kral Mezarı karşılıyor. Kral mezarı olarak bilinen lahit, MÖ 4. yüzyıla aittir. Lahit olarak adlandırılan bu eser tek bloktan oluşmaktadır. Bu tek bloğun altında 8 satırlık bir yazıt, bir adam, bir asa ve hüzünlü hanımefendi motifi, batıda bir kadın figürü ve üst kısımda iki aslan figürü yer almaktadır.
Adres: Andifli, Doğruyol Cd., 07580 Kaş/Antalya
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Fiyatlandırma: Ücretsiz
Gezgin Yorumları
“Fotoğraflanmaya değer bir yapı, üzerinde antik Likya yazıtları var, üzerindeki 4 küçük aslan başı heykeli ilk göze çarpanlar, merkezde güzel taşlarla döşeli küçük yollar ve sağda solda yerler, görmenizi tavsiye ederim. fotoğraflanmaya değer küçük ve etkileyici bir manzara”
Tipik Likya lahit örnekleri. Kasabada bir tane daha gördüm. Ancak bu açıklamada yazılanlardan da anlayabileceğiniz gibi Kral lahdidir. Adını bilmediğim güzel bir sokağın sonunda.”
3. Patara Antik Kenti
Kalkan ve Fethiye’nin ortasında yer alan Patara antik kentinde 1988 yılından bu yana kazı çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda bilinen Patara Likya Birliği’nin de başkentiydi. Harabeleri görme fırsatı bulduğunuz meclis binasında sendika toplantıları yapıldı.
Adres: Kalkan, 07960 Kaş/Antalya
Telefon: (0242) 871 60 01
Çalışma saatleri: 08:30–20:00
Fiyatlandırma: Müzekart ücretsizdir
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Fethiye ile Kalkan arasındaki Gelemiş köyünde yer almaktadır. Meclis binasının restorasyonu çok güzel yapılmış. Hemen yanında antik bir tiyatro var. Liman kısmında çok güzel duruyor. Akşam gelirseniz, sonrasında kum tepelerinde gün batımını izlemenizi tavsiye ederim. Etrafta birkaç köy evi var. Küçük keçilerle de karşılaştık.”
‘Deniz hayatımda gördüğüm en iyi kuma sahip?’
4. Xanthos Antik Kenti
Kaş’a 50 kilometre uzaklıktaki Xanthos Antik Kenti, UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor. Günümüzde hala kazısı devam eden bu eser birçok kez yıkılmış, yakılmış ve yeniden yapılmıştır. Pers işgali sırasında teslim olmak istemeyen ve savaşan Xanthoslular, yenileceklerini anlayınca bütün aileleri ile birlikte saraya girerek kendilerini yakmışlardır. Kaçırılarak oradaki müzelerde sergilendiğini üzülerek belirtmek isteriz.
Adres: Kınık, Asar Cd., 07970 Kaş/Antalya
Telefon: (0242) 871 60 01
Çalışma saatleri: 08.30-20.00
Fiyatlandırma: Müzekart geçerli
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Gördüğüm en keyifli Antik Kentlerden biriydi. Ama o kadar üzüldüm ki şehri nasıl gezeceğimi gösteren bir tabela yok. Yetkililer ilgisiz. Her yer çöp. Bizim insanımız maalesef her yer ortada. .Kaya mezarının önünde gördüğüm poşette içecek ve yiyecek olması beni o kadar üzdü ki acilen bu konu incelenip çöp atanlar cezalandırılsın çok büyük şehir gezilebilecek bir yer en az iki saat sonra.yeşillikler içinde kaya mezarları selamlıyor sizi.bu insanlar kendilerine ve geleceğin insanlarına gerçekten o kadar saygılılar ki bunu her yaptıkları işten anlıyorsunuz.kendinizi şehre bırakın mezarlara gidin yokuşları ve o günleri bir düşünün.Hayatlarını kayalara oymuş bu insanların yaşam alanları, kültürlerinin ne kadar yüksek olduğunu anlatmaya yetiyor.Son olarak otoparkın karşısında olduğu için tiyatro kısmını gezmeyi tercih ettim, çünkü burası Çıkışta tiyatroyu gezdikten sonra arabamıza atlayıp şehri terk etmek daha mantıklı geldi.”
Xanthos antik kenti, bölgede Likya uygarlığının izlerini taşıyan önemli noktalardan biridir. Amfitiyatro ve yüksek anıt mezarlar günümüze ulaşan yapılar arasında yer almaktadır. İşlemeli türbe ve bazı parçalar ne yazık ki İngiltere’ye kaçırılmıştır. Şu anda kopyaları yerinde sergileniyor. Müze kart ile girişler ücretsizdir. Ana bölümün arkasında nekropol ve kaya mezarları yer almaktadır. Görülmeye değer noktalar.”
5. Uyuyan Dev
Uyuyan Dev, Kaş’ı çevreleyen dağın adıdır. Bir efsaneye göre Olimpos lordlarından biri balık tutan Prometheus’a kızmış ve sevgilisinden ayrılmalarına sebep olmuş. Sevgilisini karşı adaya, Meis’e hapseder. Balıkçı Prometheus pes etmez ve sevgilisini kurtarmak için kayığıyla yola çıkar. Sonunda Prometheus’un sevgilisini kurtaran tanrı aşıkları, biri Meis’te, biri Kaş’ta olmak üzere dağlara dönüştü. O zamandan günümüze bu aşıkların birbirlerine bakışıp kavuşacakları günü bekledikleri bir efsane vardır.
Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Ne sen yol sor, ne de ben sana söyleyeceğim. Vallahi çok uğraştım arkadaşlar :DI instagramdan google maps’e baktım zar zor yol tarifi aldım kendime. Güneş batmadan zar zor başardık. Araba ile belli bir yere girip park edip yoldan ayrıldık. Yollar çok kötü”
“Manzara güzel! Yeniköy ile ulaşabilirsiniz. Yeniköy kavşağında yeni köye değil karşı tarafa dönün. Önünüzdeki köyün içinden toprak yoldan gidebilirsiniz. Sorduğunuzdan emin olun, sadece gidin.”
6. Akçagerme Plajı
Kaş’a 3 kilometre uzaklıkta bulunan Akçagerme plajı, Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından işletilmektedir. Mavi bayrağa sahip olan bu plaj çakıllarla dolu olup 200 metre uzunluğundadır. Adres: Yeniköy, Antalya Fethiye Yolu, 07580 Kaş/Antalya
Fiyatlandırma
Ücretsiz giriş ve otopark
Şezlong: 60 TL
Şemsiye: 40 TL
Duş ve Tuvalet hizmetleri:
Duş: 20 TL
Tuvalet: 10 TL
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
‘Kaş’ta ilk günümüzde saat 3’ten sonra girmek için plaj ararken bulduğumuz sosyal tesis içerisinde küçük bir aqua park, kafeterya ve plaj alanı yer alıyor. Plajın büyüklüğü fena değil (tahmini 500mt), ancak 10 metre civarında derinleştiği için insanlar bir yığın halinde toplanıyor. Hatta bir keresinde sırtüstü yatarken bir bayana çarpmıştım, bu kadar yakından. Plaj çakıllı ve geniştir. Karaya çok yakın yerlerde bile çok büyük balıkları berrak su bardaklarıyla görebilirsiniz. Mavi bayraklı bir plaj. Antalya’da gittiğim ilk plaj. Fena değil ama sanırım Marmaris ve Akyaka’yı aradı.’
7. Hidayet Koyu
Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Hidayet Koyu, Kaş ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır. Buranın adı, eskiden bu koyda yaşamış olan Hidayet adında bir adamdan gelmektedir.
Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya
Fiyatlandırma: Giriş ücretsizdir
Websitesi: www.hidayetkoyu.com/tr/homepage
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
Harika bir kumsal. Küçücük bir kumsalı var ama bir çok tesis var. Şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca deniz kenarındaki plajda duş bulunmaktadır. Denizden çıkmış gibi duş alma imkanı. Çok büyük olmasa da yeterli park yeri var. Çukurbağ yarımadasında denize girmek için en güzel koylardan biridir. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Ben öneririm.’
8. Kaş Belediyesi Halk Plajı
Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Belediye Halk Plajı’nda hem kum hem de çim bulunuyor. Derin bir denize sahip olan Kaş Belediyesi Halk Plajı’nda suyun akvaryum gibi olduğunu ve yanınıza bardak almanız gerektiğini belirtmek isterim.
Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya
Çalışma saatleri: 08:00-20:00
Fiyatlandırma: Giriş ücretsizdir
Şemsiye: 40 TL
Şezlong: 40 TL
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Çaklı Plajı ve denize rağmen çekilmez bir deniz var, deniz ayakkabısı almanızı tavsiye ederim. Kaş merkeze yürüyerek 25 dakikada, minibüs ile 7 dakikada varabilirsiniz. İçerisinde tesis var, şezlong, şemsiye, duş, cafeler var. “
9. Büyük Çakıl Plajı
Kaş merkeze 1.3 kilometre uzaklıkta bulunan Büyük Çakıl Plajı, üç tarafı ağaçlarla kaplı mükemmel bir plaj. Dağdan akan kaynak suyu denizle karıştığı için su biraz soğuk olabiliyor. 6 plajı ve restoranı bulunan Büyük Çakıl’da bir şeyler yerken ya da içerken şezlong ve şemsiyeler için rastgele bir fiyat ödemenize gerek yok.
Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Plaj gerçekten büyük çakıl taşlarından oluşuyor. Bu yüzden girmek biraz acı verici. Deniz temiz ve sıcaklık iyi. Buraya gelecekseniz deniz ayakkabılarınızı yanınıza almanızı öneririm. Hayır ayaklarım dayanıklıdır derseniz tabloyu bilirsiniz. Hazır gelmişken Küçük Çakıl plajına da gitmenizi öneririm. Ufak çakıl taşlarından oluşuyor ve girişi çok rahat.”
“Kas’ın denizi çok berrak, yazın bile soğuk bir kumsaldır. Halka açık ama işletmeler de var. İster kumsalda oturun, ister işletmelerin şezlong/yeme-içme servislerinden yararlanın. Tabi gün batımı muhteşem 😉 Akşamları kumsalda sofra kuran işletmeler de var 😉 ve kedi köpek olayı doğru değil genel olarak hayvansever bir plaj ;)”
10. Küçük Çakıl Plajı
Kaş merkeze 5 ila 10 dakika uzaklıkta bulunan Küçük Çakıl Plajı küçük ve çakıllıdır. Plajın suyu yakınlarda çıkan kaynak nedeniyle oldukça soğuk. Sahilde kayalıklara konumlanmış iki işletme var. Tercih ettiğiniz bu tesislerin birinden dilediğiniz gibi denize girebilirsiniz.
Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., 07580 Kaş/Antalya
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
11. İnceboğaz Plajı
İnceboğaz Plajı adalar görünümündedir. Denize girebileceğiniz veya manzarayı doyasıya seyredebileceğiniz yerlerden biri. Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan İnceboğaz, açık ve kapalı olmak üzere iki plaja ev sahipliği yapıyor.
Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., 07580 Kaş/Antalya
Çalışma saatleri: 09:00-20:00
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Güzel bir yürüyüş yolunda kulaklık takmanız ve bu yolda tek başınıza yürümeniz çok güzel. Sakin bir şekilde ve mükemmel manzaralar eşliğinde yürüyorsunuz. Yolun sonuna doğru sağınıza baktığınızda deniz, solunuza baktığınızda deniz. Size gerçekten büyük bir huzur duygusu veriyor ve enerji dolusunuz. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim”
“Küçük, kumsal taşlı, deniz taş ve kayalık… Deniz kestaneleri var. Bu nedenle ayakkabı ile girilmesi tavsiye edilir. Deniz suyu havuz suyu gibidir 🙂 berrak, saf… Giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye hizmeti yoktur. İki tarafı vardır. Bir taraf rüzgarlı, diğer taraf daha sakin… Engelli arkadaşlarımızın mutlaka birinin yardımına ihtiyacı var. Otopark küçük ve ücretsizdir. Duş, wc, mescit, cafe, cankurtaran (belki vardır) gibi şeyleri göremedik. Denizin dibini şnorkel veya gözlükle keşfetmenizi tavsiye ederim. Hayvan dostlarımızın gelişinde bir sıkıntı görmedik.”
12. Seyrek Çakıl Plajı
Seyrek Çakıl Plajı’nda dilediğiniz gibi yiyip içebileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Sahile gitmek istemiyorsanız, sessizlik arıyorsanız burası tam size göre. Mavinin en hoş renginin hakim olduğu denizin turkuazı hala korunuyor. Burada deniz genellikle dalgasızdır ama bir anda derinleşir.
Adres: Gökçeören, 07580 Kaş/Antalya
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Kaş’a 13-14 km uzaklıkta. uzaklıkta, Kalkan yolu üzerinde küçük bir kumsal. Su son derece berrak ve mavi. Plaj çakıllı ama deniz ayakkabısı ile girdiğinizde sorun olmuyor. Sualtını izlemek ve şnorkel ile balık tutmak keyiflidir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. WC ve duş var, yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz küçük bir işletme de var… Fazla kalabalık olmayan bu plajda ailenizle birlikte güzel bir gün geçireceğinize eminim…”
13. Limanağzı Koyu
Limanağzı Koyu, Kaş merkeze 15 dakika uzaklıktadır. Mavi Bayrak ödüllü bu koyda tercih edebileceğiniz 3 farklı işletme bulunmaktadır. Bu işletmeler Bilal’in Yeri, Delos Beach, Nuri’s Beach’tir.
Adres: Limanağzı Mevki, 07580 Kaş/Antalya
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Fiyatlandırma
Bilal’in Yeri: Giriş ve şezlong kullanımı ücretsizdir, kişi başı minimum 150 TL harcama vardır.
Nuri’s Beach: Bu plajı seçtiğinizde kişi başı minimum 300 TL harcamanız gerekiyor.
Gezgin Yorumları
“4 yıl sonra La Moda Beach Hotel’i keşfettiğim için üzgünüm. Çalışanların ilgisi, yemeklerinin lezzeti ve mükemmel görüntüsü ile kesinlikle Limanağzı’nda gidilmesi gereken tek yer bence! Tam ortada kalıyorsunuz ve Kaş’ın on muhteşem manzarasını önden izleyebilirsiniz. Giriş ücreti yok, şezlong ücreti yok. Günlük 200 TL harcama limiti bulunmaktadır. Denize girmek için merdivenleri vardır. Şezlong istemezseniz arkada locaları var. Çocuklu aileler için çok güzel. Kaş’a gelirseniz mutlaka uğrayın ve kendinizi muhteşem manzaraya bırakın.”
“Her sene gelirim.. Bu sene liman ağzı tekneler 100 TL. 4 kişilik bir ailenin liman ağzına gelmesi 400 TL’ye mal oluyor. Haklısın, dizel pahalı. Her şey pahalı. Maalesef bu yıl mutfaktan memnun kalmadık. Önceki yıllarda bu sorun yoktu. Ama Deniz burada her zaman harikadır..”
Kaş’a Gittiğinizde Seks İle Gidebileceğiniz Yerler
Antalya Kaş’a gittiğinizde çeşitleri ile ulaşabileceğiniz Kaş’a yakın eşsiz keyifli yerleri sizler için derledik.
İşte Kaş’ta gezebileceğiniz yerler…
14. Myra Antik Kenti
Likya uygarlığının en merkezi şehri olan Demre’de bulunan Myra Antik Kenti, 1922 yılında arkeoloji müzesi olarak kurulmuştur. Burası Likya Uygarlığı’na bağlı bir yerleşim yeridir ve tarihi M.Ö. 5. yüzyılda kurulduğu sanılmaktadır. Kent, Roma İmparatorluğu döneminde de değerli bir merkez olmuştur.
Adres: Alakent, Myra Harabeleri, 07570 Demre/Antalya
Telefon: (0242) 871 68 21
Çalışma saatleri: 08.00-20.00
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Benim Antik Kent gezi anlayışım bu, burası öyle bir yer değil derseniz, Antik Kent’i inceleyerek, resim yaparak, saatlerce gezerek gezerim. Giriş ücreti 60 TL olan müze kartınız varsa ücretsiz. Turnikeleri geçtiğinizde sizi hızlı bir şekilde tiyatro karşılıyor. Tiyatroyu gezmek isteseniz de kaya mezarlarını görünce hakikate yönlendiriliyorsunuz ☺️ Kaya üzerine yapılmış harika bir kadro ziyafeti sunan bu mezarlar, oyulmuş figürleriyle adeta sizi karşılıyor. Bu muhteşem yapıları görünce şehri keşfetmek için saatler harcayacağımı düşünmüştüm ama tiyatroyu gezdikten sonra şehir gezim bitmişti. Antik kentin büyük bir bölümü Demre Çayı’nın getirdiği alüvyon altında kalmıştır. İlçenin altında düzgün bir çalışma ile kazı yapılırsa ortaya birçok şaheser ve yapı çıkacaktır. Gezinizin kısa süre içerisinde son bulacağı bu Antik Kent dediğim gibi navigasyon ile rahatlıkla bulabileceğiniz bir yerde.
“Harika bir yer. Gerçekten büyülendim. Bu küçücük alanda saatlerce dolaştık. Harabelerin ortasında en bakımlılarından biri. O dönemin inceliklerini taşlara nasıl yonttuklarını görüyorsunuz. .Doğa ile tam bir bütünlük içerisinde gezerken, mekanın gerçek sahipleri olan sincap, kertenkele ve dağ keçilerini her yerde görebilirsiniz 🙂 Çok keyifli ve büyülü bir geziydi. nerede hata yaptık neden bu kadar gerideyiz diye sorgulamayın :))) giriş ücretli ama son heyete değdi iyi yolculuklar :)”
15. Noel Baba Kilisesi
Kaş ilçesi ile Demre ilçesinin ortasında yer alan bu kilise, Aziz Nikolaos’un ölümünden sonra anısına yapılmıştır. Bizans sanatına dokunuşları olan bu kilisenin Noel Baba’nın ölümünden sonra bir süre burada yattığı ve daha sonra İtalyan denizciler tarafından kemiklerinin Bari’ye götürüldüğüne dair bir inanış var.
Adres: Gökyazı, 07570 Demre/Antalya
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Pazartesi günü gittiğimizde vaftiz töreni ile karşılaştık ve açıkçası çok ilgilendik. Oraya gidenlerin yüzde doksanı yabancı sanırım, keşke biz Türkler de tarihe bu kadar meraklı olsaydık. Eğer geçmişi kendi tarihimiz ve onların tarihi diye ayırmazsak.”
“Gördüğüm en güzel yerlerden biriydi. Noel Baba’nın burada yaşadığına inanılır 🙂 Antalya dünyanın en güzel ve en eski bölgesidir. Kalıbımı buna yazdıracağım”
16. Likya Medeniyetleri Müzesi
Demre’deki Likya Medeniyetleri Müzesi yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken bir yer. Likya Medeniyetleri Müzesi, Andriake Ören Yeri’ndeki Agora, sarnıç, hamam, kilise ve sinagoglar 2015 yılında restore edilerek hizmete açılmıştır. Likya kentlerinden kalma eserlerin yer aldığı bu müze, MS 7. yüzyıla kadar bir liman kenti işlevini sürdürmüştür.
Adres: Büyükkum, 07570 Demre/Antalya
Çalışma saatleri: 08.30-17.30
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“İlk girişte çiçekli güzel bir kısım var, fotoğraflarla dolu. Daha sonra eski binalara geçtiğimizde yerde çöpler olduğu için biraz üzüldük. Burası tarihi bir yer, dolayısıyla tarihimize sahip çıkmamız gerekiyor. Tabiki çöpleri topladık ve yetkililere inşallah dikkate alırlar dedik. Birçok tarihi yapıyı inceledik, kenar ve köşelerde eski motifler ve yazılar vardı. Sonra müzenin önüne geldik. İleride harabeler vardı ama hafriyat çalışması olduğu için bakamadık. Müzeye girdik ve harika tarihi eserlerle karşılaştık. Tabii müzenin eksik olan kısımları daha az aydınlatma ve flaş ışığı vs. O halde aydınlatmayı düzgün yapın. Yani kısacası biraz uğraştırdı. Ancak fotoğraflarımda gerçekten görmeniz gereken bir müze eserini paylaştım. Aynı zamanda burası bir kuş cenneti sayılıyor, gezerken çok güzel kuş ? şarkıları duyabilir ve büyülenebilirsiniz ?✨”
“Çok iyi planlanmış, tertemiz ve her şeyin yerli yerinde olduğu güzel bir müze. Otopark mevcuttur ve ücretsizdir. Tuvaletler temiz ama el kurutma makinesi havlu kağıdı yerine sıcak hava üflüyor. 32 derece hava sıcaklığı varken bu hiç hoş değil tabi. İçinde bir de cafesi var. Ancak fiyatlar biraz yüksek, çay 16 ₺, Türk kahvesi 30 ₺ (Haziran/2022) Yaklaşık 500 metrelik açık hava müze yürüyüş yolu ile kapalı bir alanda 6 bölümden oluşan müze kısmı konumlandırılmış durumda. havalı ve kolay bir şekilde ziyaret…”
17. Batıkşehir ve Kekova
Kaleköy’ün karşı kıyısında yer alan Kekova, 2. yüzyılda depremlerle yerle bir olan Dolkisthe antik kentinden kalma kalıntılarla dolu. Teknelerin ve yatların durduğu ünlü tersane koyu da bu adada kendini belli ediyor. Bir Bizans kilisesinin apsisi, denize inen merdivenler, dükkân ve konutların planları bugün de görülebilmektedir.
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Kaş’tan 1.30 saat sonra Üçağız limanına varıyorsunuz. Buradan tekne turlarına katılabilir, muhteşem Kekova adasının güzelliklerine tanık olabilirsiniz”
“Batık şehir kalesinin hikayesi, dondurmanın mükemmel olduğu bir yer. Ayrıca mitolojik hikaye ile ayrı bir bağ kuruyorsunuz. Kaş tatilinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer.”
18. Saklıkent Kanyonu
Deprem sonucu oluştuğu söylenen Saklıkent Kanyonu 14 kilometre uzunluğa sahip. Bu keyifli doğa oluşumu Muğla Antalya’nın sınırlarını belirlemektedir. Saklıkent Kanyonu’na uğrayacaksanız yanınıza deniz ayakkabısı almayı ve suyun çok soğuk olduğunu unutmamakta fayda var.
Adres: Kayadibi, Saklıkent Sokak No:26, 48300 Seydikemer/Muğla
Telefon: (0252) 659 01 01
Çalışma saatleri: 09.00-19.30
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
Gezgin Yorumları
“Güzel bir yer ama içindeki işletmeler değerli. Gelmeden önce yürüyebileceğiniz sandalet veya şeffaf deniz ayakkabısı ile gelin, unutursanız girişte hem satın alabilir hem de kiralayabilirsiniz. 60 TL’ye şeffaf ayakkabı aldık ve içeri girmeden kiralama fiyatını sorduk. 30 TL kiralıyorlar ama fiyatları hep aynı mı bilmiyorum. Kanyonda bariz bir yere gittik ama belli bir noktadan sonra devasa bir kaya yüzünden çıkamadık. Çıkamadığımız yerde birkaç kişi bekliyor. Para karşılığında size yardımcı olurlar. Fiyatı ne kadar bilmiyorum. Yabancı turistlere yardım teklif ettiler ? iki yaşında bir çocukla rahatlıkla gittik. Biraz fazla soğuk ama korkmayın kanyonun diğer kısımları sığ ve ılık su. Herkesin ziyaret etmesini tavsiye ederim. Kanyonun girişinde ilk ikramlık dükkanın işletmecisi olan Duru adında çok tatlı bir hanım var. Mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Kanyondan çıktıktan 5 km sonra batmazoğulları diye bir gözlemeci var oraya bir uğrayın gözlemeleri harika ? Duru hanım bize tavsiye etti orası kendi mekanı, ikramları güzel.”
“Milli Park’tan kiralanıyor ve Belediye tarafından işletiliyor. Çalışanlar çok yorgun ama konuşurken çok samimiler. Giderken mutlaka deniz ayakkabısı getirin. Terlikler kayıyor ve yalınayak durmakta zorlanıyorsunuz. Bir top dondurma 15 TL. Çay ve soda 10 TL. Dondurma topu 10 olmalıydı. Hep aynı sorun, her yerde fiyat abartılıyor. Mutlaka gidin görün biz çok beğendik. Denizden daha değerli pek çok gezilecek yer var ve Bursa ve Fethiye’ye 40 km uzaklıktaki Saklıkent de bunlardan biri. Tuvaletler otoparkın sonunda ve 3 TL. Otoparka sabit girişte ödeme yapıyorsunuz ve sadece 39 TL nakit kabul ediyorlar. Bunun dışında her noktada kredi kartı mevcut.”
19. Kalkan
Kaş’a kadar gelip de Kalkan’a uğramamak olmaz. Kalkan Kaş’ın ortasında yaklaşık 25 kilometrelik bir yol var. Bir rivayete göre 200 yıl önce Yunan denizciler Kalkan’ı kurmuşlar. Kalkan, Likya uygarlığının izlerini günümüze kadar taşıyan yerlerden biridir.
Kalkan’da gezebileceğiniz yerler;
Kaputaş Plajı,
Patara Plajı.
Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.
ekinozuajans.com.tr